YHDISTYS

VIHDIN URHEILUAUTOILIJAT RY

Perustettu 5.12.1968, 22:n miehen voimalla ravintola Hiiden kabinetissa Nummelassa.

Parhaimmillaan jäseniä oli yli 300, tämän hetkinen jäsenmäärä on noin 170. Toimintaa aloitettaessa oli ohjelmassa vain suunnistus- ja tarkkuusajo, seuraavaksi tuli mukaan rallitoiminta. Seuran puitteissa harrastettiin muutakin urheilua mm. potkulaudalla äitienpäiväajot, järjestäjänä Tenho Öblom.

Seuraava lisäys Vihdin UA:n historiaan puistoajojen liittäminen mukaan (1975). Vihdin UA:n toiminta on pyörinyt alusta asti hyvin Nummela-keskeisenä johtuen siitä, että Nummelaan ryhdyttiin ratoja hankkimaan ja olihan Nummela Vihdin väkirikkain kylä.

Jokamiesluokan kilpailut valloittivat lentokentän alueen 70-luvun puolivälissä. Kisoja pidettiin kaksi kertaa vuodessa aina SM-kisoja myöten. Lentokentän alueella järjestettiin 70-luvun lopulla useat rallicross-kilpailut, jossa ajoivat Euroopan parhaat kuljettajat; Seppo Niittymäki VihUA, Matti Alamäki, Martin Schanche (Norja). Kartingin tulo Vihdin UA:n toimintaan oli piristysruiske. Ratkaiseva asia oli vuonna 1976 tehty sääntömuutos, joka oikeutti myös alle 18-vuotiaiden lliittymisen Vihdin UA:n jäseneksi.

Rata sinällään on melkoinen saavutus. Siitä suuri ansio lankeaa Pekka Pirkolalle, joka sijoitti radan tekoon omien varojen lisäksi monia työtunteja. Rataa on kunnostettu aina varallisuustilanteen (sekä turvallisuus- ja ympäristöluvan vaatimusten) mukaan. Seuraavana vaiheena on radan pidentäminen yli 1200 metrin mittaiseksi, eli kansainvälisen mitan täyttäväksi radaksi. Vihdin kartingradalla on kilpailtu vuosien saatossa Pohjoismaiden mestaruus, SM- kuten myös Cup- ja harrastesarjojen kuljettajien paremmuuksista.